Rapport från Forskningsforum och UFU-möte

blogg

Åter igen händer det spännande saker på kansliet. I tisdags gick Arkitekternas årliga Forskningsforumet av stapeln. Som jag tidigare nämnt håller Sveriges Arkitekter på att utforma en ansökan till Sveriges innovationsmyndighet Vinnova och tanken med årets forum var att, genom tankeväckande föreläsningar samt en workshop, samla ytterligare kunskapsstoff till ansökan.

Ledordet för dagen var samverkan och många pålästa personer samlades på Sveriges Arkitekters kansli på Storgatan 41 för att prata om arkitektkårens framtida innovationsarbete. Dagen bjöd på inspirerande utblickar mot Stockholmsregionens innovationsstrategi 2025 och Fastighetsverkets modell för innovationsupphandling. Managementkonsulten Liza Rudolfsson pratade om hur verksamheter kan bygga en innovationskultur och några av Sveriges Arkitekters medsökande berättade om varför de stöder vår ansökan. Dessutom kom Arkus och beskrev sin nyligen avslutade utlysning inom Hållbar stadsutveckling.

Dagen efter Forskningsforum möttes UFU’s medlemmar återigen på kansliet för möte. Precis som vanligt berörde vi frågan om utbildningarnas praktik. Vi har nu kommit till ett läge i praktikfrågan där det är dags att påbörja samtal med skolorna och SDT-företagen m.fl.. Vi diskuterade även programmet för höstens Utbildningsforum där det nu är bestämt att temat kommer att inriktas mot kommunikativ kompetens, språk och pedagogik. Slutligen passade vi på att förfina 2014’s upplaga av Kandidatenkäten vilken inom kort kommer att skickas ut till alla oss som snart avslutar sitt tredje år av utbildningen.

Allt som allt har det varit två väldigt spännande dagar och jag är helt övertygad om att jag kommer att sakna UFU nu när vi tar ett tidigt sommarlov. På återseende i Höst!

Fred och Kärlek!

// Camilla Doms
Ordinarie studentrepresentant
i Utbildning- och forskningsutskottet

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: