Ansök till posten som ledamot i Sveriges Arkitekters styrelse!

Eftersom ansökningsperioden till posten i Sveriges Arkitekters styrelse förmodligen krockade med mångas slutspurt i projekt och dylikt, så har vi i valberedningen beslutat att skjuta på deadlinen till söndagen den 8:e juni 23.59.

För er som helt har missat att denna åtråvärda post nu är fri att söka säger vi bara; Ta denna sällsynta chans! Läs vidare för att få veta vad, varför och hur!

Sveriges Arkitekter håller stämma (högsta beslutande organet) vartannat år och då väljs bland mycket annat en ny styrelse in. Detta kommer ske den 8-9 november i år och av de tretton styrelseposterna tillfaller vanligtvis en en student. Denna är fullvärdig medlem i styrelsen och representerar endast sig själv. Han/hon har alltså ingen skyldighet att rapportera till ArkitektStudenterna om vad som sägs under mötena.

Styrelsen är organisationens högsta beslutande organ mellan stämmor och sammanträder sex gånger per år, i huvudsak i Stockholm. Mandatperioden är två år och uppdraget är arvoderat.

Varför ska du söka?

Så här beskriver Mårten Espmarker (student) sin tid i styrelsen:

”Det har varit en mycket spännande tid. Sveriges Arkitekter har börjat att ta steg ut från sin bubbla för att påverka den värld som finns runt oss. För mig har det varit häftigt att inte bara få bevittna detta men också få vara med och forma vårt nya Sveriges Arkitekter. 

Du kommer sitta på en utmärkt position att påverka vilka frågor Sveriges arkitekter ska driva och i vilken riktning förbundet ska gå. Därtill lära man sig massor om styrelsearbete, arkitektvärlden och knyter intressanta kontakter.”

Här kan du läsa mer om hur Mårtens företrädare Vanda Kehr upplevde sitt styrelseuppdrag.

Vem är du?

Vi söker någon som är nyfiken, driven och bekväm med att föra fram sina tankar och idéer. Då du kommer befinna dig i ett sammanhang av många starka (och erfarna) viljor är engagemang, kunskap och åsikter i Sveriges Arkitekter och dess frågor viktigt för att kunna göra dig hörd. Vad brinner du för? Vad önskar du uppnå om du får chansen att vara med och forma Sveriges Arkitekter?

Hur söker du?

  • Maila en skriftlig ansökan till val@arkitektstudenterna.se senast 8:e juni kl 23.59, med en presentation av vem du är, varför du söker posten, samt vad som gör att just du skulle passa som styrelseledamot. I urvalsprocessen lägger ArkitektStudenternas valberedning stor vikt vid den skriftliga ansökan.
  • Du kan även nominera en annan person som du tror är lämpad för posten.
  • Du måste vara medlem i Sveriges Arkitekter.

Vad som sedan sker är att ArkitektStudenternas valberedning nominerar en kandidat, som ArkitektStudenternas styrelse sedan rekommenderar till Sveriges Arkitekters valberedning. Den nya ledamoten väljs sedan in på stämman den 8-9 november.

Tveka inte att kontakta oss i valberedningen (val@arkitektstudenterna.se),
Mårten Espmarker (marten.espmarker@gmail.com) som är sittande styrelseledamot eller
ArkitektStudenternas presidium (presidium@arkitektstudenterna.se) om du har frågor och funderingar!

Vi ser verkligen fram emot och välkomnar alla ansökningar! Sök!!!

/ ArkitektStudenternas valberedning

Frida Axelsson – frida.ak.axelsson@gmail.com

Jacob Everhed – jacobeverhed@hotmail.com

Julia Johansson – juliajson@hotmail.com

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: